۳ شهریور ۱۳۹۵، ۸:۱۹

«نه فردا، نه دیروز» به کتابفروشی‌ها رسید

«نه فردا، نه دیروز» به کتابفروشی‌ها رسید

مجموعه داستان «نه فردا، نه دیروز» نوشته اووه تیم با ترجمه حسین تهرانی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه داستان «نه فردا، نه دیروز» نوشته اووه تیم به تازگی با ترجمه حسین تهرانی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۰۵ وارد بازار نشر شده است. به تازگی رمان «دام گستر» هم از این نویسنده با ترجمه تهرانی توسط نشر چشمه منتشر شده است.

عمده دست مایه آثار تیم، تاثیر جنبش دانشجویی ۶۸ بر جامعه آلمان (تابستان داغ، فرار کربل، سرخ) آلمان متاثر از دوران نازی‌ها، آلمان سال‌های بعد از جنگ، سقوط ارزش‌های اخلاقی، فروپاشی بنیان خانواده، انسان گرفتار روزمرگی و... است. کتاب‌های این نویسنده به دلیل ارزش ادبی‌شان در مدارس آلمان تدریس می‌شوند. تعدادی از آثارش نیز چون «فرار کربل»، «کشف سوسیس کاری» و «مورنگا» تبدیل به فیلم سینمایی شده اند.

اووه تیم نویسنده شهیر آلمانی در سال ۱۹۴۰ در هامبورگ به دنیا آمد. تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات آلمانی و فلسفه در دانشگاه های مونیخ و پاریس با کسب مدرک دکتری به پایان رساند. نویسندگی را از سال ۱۹۷۱ شروع کرد.

از نکات برجسته و قابل توجه جنبش دانشجویی آلمان که اووه تیم درباره‌اش می‌نویسد، کشته شدن دانشجویی آلمانی به نام بنو اونه زورگ در تاریخ دوم ژوئن ۱۹۶۷ در تظاهرات علیه شاه مخلوع ایران در برلین بود. قتل این دانشجوی آلمانی که از دوستان و همکلاس‌های تیم بود، و تبرئه شدن قاتل او در دادگاه، موجب رادیکالیزه شدن شدید این جنبش شد. گروه افراطی دوم ژوئن و گروه تروریستی بادر-ماینهوف محصول این جنبش بودند.

داستان‌های کتاب «نه فردا، نه دیروز» به این ترتیب هستند: «مهمانی شام»، «نه فردا، نه دیروز»، «صفحه نمایش»، «پالتو»، «صندوق امانات» و «قاچاق اسلحه»

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

روی نوار الکه هنوز از کلمه مادر استفاده نکرده‌ام. ولی این جوابش است که پریروز گفت: «تصمیمت کودکانه است.» می دانی چرا؟ چون به او گفتم که می‌خواهم یک ماه به صومعه‌ای در جنوب آلمان بروم.

«و به چه دلیل؟»

«مطالعه. گئورگیکا.»

«این جا هم می‌توانی مطالعه کنی.»

«و آواز بخوانم.»

«آواز بخوانی؟»

«بله. آدم می‌تواند آن جا با راهب‌ها در گروه کر بخواند.»

«کودکانه است.»

این را کسی می‌گوید که در جنگل سوت به دهان می خزد.

پیرزن در راهرو خودش را به دیوار می‌چسباند. ولی او نباید خودش را این چنین به دیوار فشار بدهد، بلکه باید برای افزایش حقوق بازنشستگی به خیابان برود، تظاهرات کند، داد و بیداد کند، اعتراض کند. یادم باشد دفعه بعد از او بپرسم. از قیافه اش پیداست که می‌خواهد حرف بزند. یعنی باید حرف بزند.

اگر او می‌گفت: «عجب دوچرخه‌ای!» می‌گفتم بله، یک استپن ولف. بهترین تیکو سی‌ای ۲۴ دنده، همه‌اش کار دست، قیمتش ۷۸۰۰. می‌گفتم: دار و ندارم همین است، چیز دیگری ندارم، یک دوچرخه و یک رایانه که آن هم بهترین است، مک ۱۷۰۰ جی ای، چیز دیگری ندارم، واقعا هیچ چیز. یک پلیور سوراخ، ولی کشمیر، دو شلوار جین، یک ژاکت، ولی مارک هلموت لانگ. یک بارانی، پرادا. چهار تی شرت: نیو دایرکشنز، چهار پیراهن...

این کتاب با ۱۴۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۸۵ هزار ریال منتشر شده است.

کد خبر 3749947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha